14 Februari 2011, Adam Genap Setahun...

Adam bersama kakak2 dan sepupunya

´╗┐Kek ditempah dari kakakku

Alhamdulillah, hari ini genap usia Adam setahun, Selamat Hari Lahir Adam!!! moga pjg umur dan dimurahkan rezeki. Bermakna genap setahun jugalah ibu menyusukan Adam dengan susu ibu..Alhamdulillah membesar sepenuhnya dgn susu ibu yg lemak manis ini hehehe...Semalam kami semua balik Pahang ade kenduri kahwin di rumah kakak iparku. So ramai2 sambut besday Adam, meriah sungguh!!!

Mengimbas sewaktu nak melahirkan Adam, sehari sebelum tu aku ade check up mengandung pada 13hb Februari 2010 di PUSRAWI Jalan Tun Razak. Waktu tu aku minta Dr Fidak (pakar O&G di Gombak Medical Centre yg juga specialist di PUSRAWI) check sama ada aku dh boleh bersalin ke belum. Sepatutnya EDD aku 22hb Februari 2010, tp disebabkan aku tak larat nk berjalan dah, aku pon minta Dr Fidak tgk bukaan pintu rahim sewaktu check up tu. Dr Fidak kata baru buka 3 cm..kepala baby pun jauh lg dr pintu rahim..kecewa giler aku waktu tu..

So balik dari check up sempat lagi gi Jalan TAR, jalan2 umah kakak ipar aku kt Bdr Tasik Puteri. Kakak iparku tu staff Nurse kt PPUM, katanya klu dh bukak 3cm, jalan akan buka setiap 1cm dalam sejam...kebetulan mmg perut aku ade contraction yg luar biasa waktu tu, then aku balik umah dulu, amik beg, makan kenyang2...tp masih tiada apa2 yg berlaku hehehe...sempatla tido dulu mlm tu, tetiba malam tu dlm pukul 1.30pg perut aku memulas kerap. 10 minit sekali, then aku kejutkan hubby yg waktu tu tgh tido lena hehehe...Najwa dan Najiha aku tinggalkan di umah jiranku a.k.a pengasuh anak2 itu, so ktorg pon bergegas ke PUSRAWI..tunggu punya tunggu smbil perut keras kejung, last2 kul 11.30pg aku selamat melahirkan Adam secara normal dgn berat 3.58kg, disambut oleh Dr Fidak..huhuuhu semangatnya Adam, patutla berpeluh2 ibu nk menerannya tu...

Azam dan harapan ku agar, Adam dan semua anak2 ku menjadi insan yg soleh dan solehah, berjaya di dunia dan akhirat..amiinnn

Labels: