Percutian ke Cameron Highland

Sweet Family di Bharat Tea

Hari Pertama
Korang kemana cuti raya cina aritu? aku and family bercuti ke Cameron Highlands selama 3 hari 2 malam. Percutian ini disertai oleh family mertuaku dan ibuku. Kitaorg berkonvoi 3 kereta dan bertolak pd petang rabu berikutan ipar2ku bekerja pada pagi harinya. Memang seronok coz dah lama x bercuti kan. So ptg tu ktorg ikut jalan Simpang Pulai coz xnak pening2 ikut jalan bengkang bengkok kt Tanah Rata tu. First timela ikut Simpang Pulai, nak kata jalan lurus sgt takla, masih berliku2 tp x seteruk Tanah Rata. Cuaca pon dingin dan tiada kejadian permuntahan berlaku hehehhe....

Najwa, Najiha dan Sepupu2nya

Hari Kedua
Kami membeli belah sayuran dan bungaan di Tringkap, mmg meriahla kt situ dgn ramai orgnya...Tp fresh2 dan murahla harganya..aku paling suke tgk bunga2 fresh tu, biasalah wanita dan bunga mmg sukar dipisahkan..fridge magnet pulak RM1 je sekeping, aku rembat 10 keping, mcm2 bentuk dan rupa...

Tringkap

Cameron Bharat Plantation
Tea Boh Factory

bersambung...hehhehe

Labels: