Pendaftaran Online Murid Darjah 1 sesi 2012


Tahukah kalian yang Pendaftaran Kemasukan Bagi murid Darjah satu sesi 2012 telah dibuka?? Sekarang ni diorg guna sistem online je, klik je kat web ini untuk pendaftran, tp link yg aku bg ni utk Kawasan Selangor tau, kalau kata nk negeri lain korang taip ikut negeri masing2 ye...So aku dh mendaftar since last year lagi, then bile aku check website ni, nama Najwa dah lulus utk pendaftaran, tinggal stage utk perakuan, penempatan sekolah dan pengesahan, Just apply kt sekolah tu tp belum disahkan/ dipastikan sama ada Najwa dapat sekolah tu atau tak..

Kat kawasan aku ni ade 2 sekolah rendah, SK Sri Gombak dan SK Seri Gombak 2, tp menurut kata cikgu, SK Sri Gombak 1 ramai melahirkan pelajar 5A dlm UPSR. So mestilah ibu bapa nakkan anak2 mereka masuk sekolah yg baik betul tak?? Aku ingat nk wat perakuan kt sekolah tu besok, untuk kepastian lebih lanjut baik uols tya pejabat sekolah tmpt korang nak masukkan anak2 tu..at least kita tahu langkah2 seterusnya kan????