UJIAN KECERGASAN JASMANI KEBANGSAAN

Ujian darah, Syukurlah ok

Pagi tadi opis aku ada buat UJIAN KECERGASAN JASMANI KEBANGSAAN, wah tahap kebangsaan tu...hari ini hanyalah utk staff wanita shaja, manakala staff lelaki besok. Bermula di Tasik Titiwangsa, kami dikehendaki berlari mengelilingi tasik 2.4km, tadi masa yg aku capai adalah 19minit, tahun lepas 19minit lebih...okla kan, anak tiga tu kan hehehhe....Memang penat giler coz mmg dh lama tak jogging sejauh itu, mcm nk pengsan pon ade tp aku tahan hehehe...lepas berlari ktorg buat sit-up, pumping dan kepantasan berlari. So far oklah.


BMI unggul hehehe

Minggu lepas pulak opis aku buat medical check up, glukos aku 4.3mmol/L dan kolesterol 4.33mmo/L, membanggakan Al hamdulillah, penting jaga kesihatan ni kan...Jangan anggap orang kurus itu sihat, sebab kebanyakan diorg ni kolesterol tinggi, so jagalah pemakanan kita, jgn terlambat sebab mencegah lebih baik dari berubat. BMI aku pulak 22.9 which is normal atau berat badan unggul, dia tulis ek bukan aku reka tau hehehehe

Labels: , ,