Berapa oz susukah yang bayi perlukan???

Website berkenaan


Bekalan My Adam Setiap Hari

Dah lama rasanya tak menepek EBM Adam..Macam biasa, hari2 daku membekalkan 3 botol x 3.5 oz utk My Adam. Ade org tya cukup ke 3.5oz sebab umurnya dah setahun 2 bulan kan..meh kita baca artikel ini, kajian menunjukkan bayi berumur 1 hingga 6 bulan yg minum susu ibu secara exclusive biasanya akan minum secara purata 25oz sehari. Anda boleh mengira sendiri brp oz sepatutnya susu yg diperlukan oleh bayi anda.
Contohnya : Adam minum susu lebih kurang 8 kali sehari, so 25oz/8 = 3.13 oz diperlukan setiap penyusuan. Sebenarnya setiap bayi berbeza keperluan susunya, mcm Adam dh start mkn nasi sekrg, so mmg dia pon dh kurang menyusu. Tp biasalah, klu baby yg nyusu bdn ni kan suke menempek je ngn mak dia kan...penat mmg penat tp rasa puas tu mmg tak dpt digambarkan..Dan aku rasa berat badanku dpt diturunkan dengan cepat dan skrg ni just maintain kan jek...

Labels: ,