Lampu dinding baru!!!

Cantik2 kan?

Tunjuk apa tu?

Berlakon jek lebihhh!!!

Dah lama sebenarnya nk tukar lampu dinding ni. Aku beli umah ni dari owner lama. So dah dekat 6 tahun ktorg duk umah ni. Barulah timbul idea nak decorate umah ni sikit2. Aku dan suami memang ade buat collection setiap bulan utk beli barangan rumah. Sikit2 lama2 jadi bukit kan. So bila duit yg dikumpul agak2 lepas utk certain benda yg ktorg nk, so ktorg pon decide akan beli benda tu kalau ade promotion. Kebetulan ade kedai yg tgh wat sale, so smlm pegilah kejap jenguk2 kedai tu. Memang semua cantik2 dan harga menyentap jantung hehehe...so pilih yg kecik2 tp cantik, rege pon mestilah murah ye dak? hehehe

Lampu lama

Bila dh pilih brg yg berkenan di hati, sesampinya di rumah bermulalah proses menukar lampu lama kepada baru. Biasa2 jek, idokla cantik and mahal pon, janji berkenan. Senang dan mudah sebab wiring sume dah ade, kat lampu baru pon dah siap wayar utk di cucuk, tak pening2 kepala dah..hubby ade boleh lah kan?? hehehe...

Dah siap dah tak sampai pon setengah jam

On

Off

Itu jek citernya? ngape ko tak citer hubby sampai terbersin2 masa drill dinding tu, anak2 pon sibuk nk drill sama??? ngape?? hehehhee itu semua citer belakang tabir, rasanya tak perlu dipertontonkan kepada umum hehehe..Lampu ni pon ala2 romantik gitu kan..itu sahaja kerja Do It Yourself untuk kali ini. Semoga berjumpe lagi di lain siaran...TQ

Labels: ,