Aktiviti menjahit pula

Sebelum dijahit

bahan2 asas di dalam aktiviti ini

Ini adalah aktiviti ku menyiapkan baju utk kenduri pada 15hb Mei depan. Kenduri pihak lelaki pula iaitu rumah adik iparku merangkap umah mertuaku. Baju ni mmg nmpk kosong jek, so aku dah survey2 kt Jalan TAR, kat kedai manik berdekatan kedai Kasut Princess tu kan, so dptla manik yg sudah dijahit siap dgn alas kain kasa ni. Tinggal nak jahit tangan jek ujung lengan baju tu…


Dah siap satu lengan

Pihak umah lelaki bertemakan Tema Jawa, so kami semua anak beranak memakai baju bertemakan ala2 jawa…yg ni aku siapkan lengan baju utk anakku dulu, ibu dia kemudianlah..Aku beli jugak batu bling2 yg boleh iron kat baju tu…beli sikit jekla, pandai2la adjust kat baju hehehhehe…

Dah siap taraaa

Aku nak jugak blaja jahit manik kt baju, tp anak2 kecik lg, tggu dh besar baru nak gi blaja..nak anta org jahitkan tp mahal hiks hiks..

Labels: ,