Alyah sudah bertudung???

Alia mana satu ni ye pelakon ke, penyanyi ke, deejay?? Bukan alyah penyanyi tu ye, tp alia anak sulung ku itu, nama penuh dia Nuralia Najwa…skrg ni kalau nk berjalan mana2 msti nk pakai tudung, kekdg kalau pakai baju gown or skirt pon nk bertudung jugak..Kt sekolah mmgla wajib bertudung sbb tadika Islam...

Kat Tesco..manisnya anak ibu

Maksudnya skrg ni ibu kene belikan blouse lengan pjg dan berseluar…barulah kene dgn gaya bertudung tu kan…ibu suka dgn perubahan ini, tp yg tak bestnya Najwa pakai tudung tu sekejap jek, dlm 3-4 jam then dia tanggalkan... Takpela training namanya tu, tiada paksaan dlm bertudung buat masa ni…tapi kalau dh hati kecilnya itu mahu bertudung ibu galakkan..tapi kalau dh masuk umur 8 tahun ke atas, ibu akan wajibkan ye…Harap2 dgn latihan skrg ni masih tidak terlewat la utk Najwa membiasakan diri dgn tudung ni..


P/S : Aku pernah skali pakai inner (anak tudung fesyen skrg ni) masa org dtg umah, Najwa tanya "kenapa ibu pakai tudung dlm rumah?? "Sebab ibu nak tutup aurat".."tapi kenapa rambut ibu keluar skit kt belakang tu? kan aurat tu?" Ya Allah ibu tak perasanla Najwa...Malu tersipu2 dpn Najwa..Ya Allah tak perasan la..Skali tu je pakai inner, pastu tak dah, mmg biasa pakai tudung, tp masa tu adik ipar dtg mengejut tak sempat capai tudung....

Labels: