~~Sayang Isteri Tinggal2kan~~

 Take care hubby

Daku pasti ramai isteri2 dan ibu2 di luar sana yg berjauhan dengan suami mereka demi mencari nafkah untuk menyara anak2 dan keluarga...Bergantung kepada jarak dan tempoh mereka berjauhan..bagi daku yg berjauhan dengan suami dalam jgka masa 2 ke 3 hari semggu pon sudah merinduinya...Apatah lagi yang ditingggalkan berminggu2 dan ada yang berbulan2 lamanya...

Orang kata sayangkan isteri tinggal2kan, sayangkan anak2 tangan2kan...memang betul pon pepatah tu, sebab kalau dh berjauhan dengan suami barulah terasa sayangnya tu...Alahai...Kalau berdekat2an mesti nak bergaduh2an hehehhehe...

Biasalah sedangkan lidah lagi tergigit ye dak...Hmmm untuk mereka yg mengalami situasi ini dibanyakkan bersabar nak2 bulan2 puasa ni terasa jugak berbuka dan bersahur tanpa hubby di sisi, melayan kerenah anak2 dan menguruskan rumahtangga kan...

Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul kan...Yang pasti, ini dugaan Allah buat kita, redha dan pasrah, malah doakan yg terbaik buat yg tersayang...mereka pergi untuk kesenangan kita dan anak2...semoga mereka selamat di sana..


P/S : Yang penting!!!! Janganlah ada org ke 3!!!! NAUZUBILLAH ^_^



Kenapa publish entry ni dari pukul 8 pagi tadi tapi tak masuk2 dlm bloglist kawan2 dan bloglist daku sendiri...Ngape lambat ye, dah timbang blog, ok je berat dia tp masalah ini berlanjutan dari semalam...daku refresh byk kali kat edit post tu, tp tak kuar2 jugak entry ni, kalau sesiapa yg boleh selesaikan masalah ni harap membantu daku ye..TQ byk2 



Labels: