Bunga Ros Di Tamanku ^_^

17/9/2011 ( 2 minggu lepas)

 17/9/2011

17/9/2011

Tamanlah sangat hihihiihih..
taman minilah konon2 hahhaha

Ingat lagi tak entry daku and family ke
Putrajaya Floria 2011 pada 17/8/2011 kan?
Daku ada beli pokok bunga ros waktu tu..
Tangan daku ni panas, tanam serai hari tu pon mati..
Ni saje nk uji tahap kelasakan pokok ros ni hihihi...
24/9/2011 (minggu lepas)

Setelah lebih sebulan hidup bersamaku, 
rupa2nya tanpa segan silu dia mengeluarkan putik barunya..
Putik ke nama dia? yang penting bunga la kan hahaha..
Tak sangka, Alhamdulillah panjang umur ko bunga ros...

Berkat bersiramkan air basuhan beras setiap hujung mggu,
kene air hujan dan siramanku sebelum dan selepas pulang kerja..
Alhamdulillah, ku sampaikan berita gembira ini pada mak di kampung,
mak pon tumpang gembira,

 29/9/2011 (semalam)

29/9/2011

Hajat hati nk bertukar2 pokok ros dengan yang mak tanam di kampung tu..
hahahha.......baru je kuar bunga dah excited lelebih..
Puas hati ni tgk dia subur mcm tu...
Semoga ia akan lebih subur dan mengeluarkan 
lebih banyak daun dan bunga!!!!

P/S : ini pakai kamera HP jek, sebab ada rakan blogger 
yang bertanyakan sebelum ini hihihi..

Labels: