Norman, Memey bimbang??

 Risau nilai tajaan tinggi perkahwinan mereka 
timbulkan tanggapan tidak menyenangkan

KEHEBATAN majlis perkahwinan pasangan sensasi Norman Hakim dan Memey Suhaiza yang digembar-gemburkan bernilai RM12 juta mencetuskan pelbagai reaksi.

Ada yang tidak ambil pusing dan tidak kurang juga mungkin sudah lupa tetapi mungkin ada yang jelak kerana pasangan itu pernah dikaitkan dengan isu dakwaan khalwat.

Ada yang mempersoalkan apa sumbangan pasangan ini pada industri sehingga mereka perlu diraikan sedemikian rupa? Lagipun Norman bukan lagi bujang, sebaliknya duda kepada tiga cahaya mata. Adakah mereka sengaja mengadakan majlis besar-besarkan semata-mata untuk meraikan kemenangan kes khalwat mereka?

Ternyata di sebalik nilai tajaan perkahwinan yang mahal dan mewah itu, memang ada terdetik perasaan bimbang di hati Norman dan Memey kerana ia seolah-olah mereka mahu menunjuk-nunjuk pula.

“Tidak terlintas sama sekali di fikiran mengadakan majlis ini untuk meraikan kemenangan kes khalwat. Memang kami sudah lama merancang berkahwin. Ketika membuat persiapan, tawaran ini datang secara tiba-tiba. Kami sendiri bimbang mendengar perancangan majlis ini yang begitu hebat, malah kami turut meluahkan kebimbangan kepada penganjur, takut dilabel sebagai melampau.

“Tetapi mereka memberikan keyakinan dengan mengatakan ini tuah kami. Percayalah tidak sekelumit pun timbul perasaan ingin bermegah-megah. Kami hanya mahu mengadakan majlis kahwin yang sederhana untuk diraikan bersama keluarga yang sentiasa bersama dalam susah dan senang,” kata Memey menyelar dakwaan mengatakan majlis meriah itu diadakan bagi meraikan kemenangan kes mereka.

Bakal suami Memey, Norman yang duduk di sebelahnya segak dengan sut hitam rekaan Lords Tailor berkata, hebahan ke atas perkahwinan mereka adalah di luar daripada perancangan. Seandainya pilihan ini tidak tiba, majlis perkahwinan mereka pasti disambut sederhana.

“Perancangan pokok, kami sekadar ingin bernikah saja, bagaimanapun apabila pengumuman dibuat majlis kami mendapat perhatian. Kami tidak mampu menolak kerana Memey mempunyai hubungan baik dengan Rafflesia The Pearl Centre. Kami juga anggap usaha sama ini sebagai peluang untuk menganjakkan jenama kami,” jelas Norman.

Ditanya tidakkah dia seakan-akan bersikap berat sebelah kerana perkahwinan pertamanya dulu berlangsung secara sembunyi-sembunyi, tetapi kali ini bakal diraikan dengan penuh gilang gemilang.

“Janganlah dibanding-bandingkan antara perkahwinan pertama dan kedua saya. Perkahwinan pertama dulu mungkin saya tiada pengalaman dan mungkin ia dilakukan dalam keadaan tergesa-gesa.

“Ini adalah perkahwinan kedua, jadi saya sudah ada pengalaman berdasarkan perkahwinan yang lalu,” kata Norman.

Norman akan dinikahkan dengan Memey di rumah keluarga bakal isterinya di Felda Tenggaroh Selatan, Kota Tinggi, Johor, esok (Sabtu).

Bagaimanapun, majlis persandingan mereka pada 28 Septeber di Kuala Lumpur nanti, mendapat publisiti meluas apabila mendapat tajaan bernilai jutaan ringgit.

Ini termasuk dua gaun pengantin bernilai hampir RM1 juta yang bakal digayakan Memey rekaan pereka terkemuka, Vera Wang.

Menurut Memey, dia berasa beruntung kerana dapat menyarungkan rekaan seorang pereka terkemuka. Katanya, dia sendiri terkejut apabila diberitahu salah satu gaun yang akan dipakai pada majlis resepsi itu adalah rekaan Vera Wang.

“Saya memang tidak tahu langsung mengenai perkara itu. Saya berasa diri saya amat bertuah dan bersyukur di atas pengiktirafan setinggi ini,” katanya.

Labels: