Adam dilaser gara2 selsema berpanjangan


Adam dah seminggu lebih batuk, 
dalam 2 hari ni nmpk better, 
kalau tak batuk mesti smpi termuntah, sian kat dia.. 
So semalam berkunjung ke klinik 
Keluarga Dr. Ghazali di AU5 Keramat, KL...
daku gagahkan diri drive dengan anak2 
tanpa hubby yang sentiasa outstation, 


berbekalkan roti kaya untuk tarik perhatian Adam
utk duduk diam dalam kete, 
Jarak 15minit rasa mcm 1/2 jam hehehe
syukurla diorg sekadar bergurau senda, 
tapi riuh jugakla, 
budak kan tak boleh duduk diam je..
sesampainya di klinik daku terus dpt jumpe doctor 
sbb patient belum ramai lg waktu tu..


doctor kata paru2 Adam clear xde bunyi kahak, 
tp kt bhgian belakang ada kahak skit, 
doc je tau sebab dia gune stetoskop tu, 
so dia kata kene tembak laser kt dada, 
berderau darahku ini, laser beb!!! .
Tak dpt byangkan mcmana prosedur dia, 


rupanya2 mesin tu cenggini rupa dia...
ada cahaya warna biru bila diarahkan ke dada Adam, 
daku dpt rasakan haba panas dari alat Sonotron tu, 
tak pernah lg jumpe alat ni even kt pakar..
katanya mesin ni costly about rm180,000...
sib bekla Medijaring cover, 
kalau nk byr cash mau rm50 ke rm80 skali treatment...


bile alat tu dihadapkan ke dada Dan belakang Adam,
ia dpt cairkan kahak Dan kahak tu akan 
keluar bersama2 najis buangan, 
proses ni perlu dilakukan 2 ke 3 kali pada hari berlainan, 
besok kene amik time off la kekdahnya...
actually member daku yg suggestkan klinik ni, 
doc kata tanda2 asthma cenggini lah, 
baik dirawat awal sebab rawatan asthma mmgla mahal kata doc tu, 
harap2 Adam akan segera sembuh, 
doc nasihatkan elak mkn or minum air sejuk, 
mandi air sejuk elak kene habuk...
klu ikutkan family kami mmg tiada asthma, 
semoga dijauhkanlah...mencegah lebih baik dari mengubat...

P/S : Gambar2 ini hasil tangkapan kreatif Najwa ^_^

Labels: , , ,