Ikan Bakar Umbai ~ Syabas Malaysia!!!

Medan Ikan Bakar Umbai

Sabtu lepas kami berlima ke Umbai, Melaka berikutan diri ini begitu teringin merasai ikan bakar femes yang duk diperkatakan sejak dulu lagi. Bertolak jam 5.40ptg selepas abah pulang kerja. Lebih kurang jam 8.20mlm kami tiba di Umbai Melaka. Dalam perjalanan mmg jem lah sebab hujan lebat di sepanjang destinasi.


Setibanya di Umbai, kami memilih restoran Parameswara kerana kelihatan begitu ramai orang di situ. Dalam lebih 10 minit mencari tempat duduk, kami dapat jugak meja di satu sudut yang best hehehe...bolehla dikira best sebab dekat dengan satu function reunion, bleh tgk org buat persembahan ;).


Husband duk beratur dlm 30 minit jugakla memilih menu utk di ngap oleh kami. Anak2 baik sekali kerana tidak berkelakuan dari luar kebiasaan hehehe...Abah memilih menu sayur campur, butter prawn, lala ke apa ntah nama dia ni, daku tau makan jek, makan2 sampai terlupa nk tanya hubby apa ke namanya makhluk yg mcm lala ni.


Daku makan udang tu lebih dari 5 ekor, besar2 dan fresh...rasa dia bleh dibayangkan hingga ke hari ini keh keh keh...Hubby pesan ikan kerapu masam manis jugak, tak sempat nk snap sebab waktu ikan tu smpi kami semua tgh makan tak hengat dunia hehehe, tangan pon dh belengas nk pegan HP huhuhu



 
Nyum2 dapnya


 
 Ikan bakar


  Bebudak yang happy hehehe


 
Time makanan tak smpi lagi, lapar ya amat


 
Otak2

Dari jauh kami datang utk makan ikan bakar ni, nak kata best sangat tu idakla, cume dah lepas keinginan utk merasa ikan bakar umbai ni, so next destination will be updated soon.. huhuhu


 Syabas Harimau Malaya!!!

Labels: , , , ,