Perjalanan dietku | 3.6kg lagi utk disingkirkan

 Berat sekarang 60.6kg

Actually dah 2 mggu daku amalkan nasi separuh waktu lunch dan no nasi waktu malam, mula2 susah nak diamalkan tp sabar disiplin mmg kene kuat, kalau lapar mlm daku mkn roti or minum susu anlene sahaja...ingat senang nak berjauhan dengan nasi? Hihihi susah benor sebab itu kan makanan ruji kita...Memang siyes cakap susah okeh nak singkirkan 4kg berat ni, kalau pegi slimming centre mmgla cepat turun kot, tp biarlah usaha daku ni secara normal, jimat duit dan kesan baik berpanjangan...

 
 Entry pada 19/12/2010

Daku aim nak dapatkan 57kg, 1st entry ku pada Disember 2010, waktu tu 62.3kg then turun kpd 61kg.. Tapi berat tu maintain takmo gerak2 dah... Bila daku cuba kurangkan nasi dalam 2mggu ni ada penurunan, wahh cik senah turun 1.3kg jek dalam masa 11 bulan??? hehehehhe.....tapi kata orang setakat jaga makan tapi tak exercise tak bleh jugak kan? Tapi daku exercise jugak dari tempat parking ke opis tu kene jalan dalam 5-6km hehehehe, naik bukit turun bukit, merentas jalan besar 6 lane hahahhaha....balik keje kene jaga 3 anak tanpa en. somi di sisi hehehhe...

Memang penting nak jaga kesihatan kan kengkawan, bukan apa, daku kan banyak pegi visit, pastu nak habaq mai, Dialisis Centre tumbuh macam cendawan tau, nmpk sgt org Malaysia makin ramai yg berpenyakit kronik, sebab salah satu punca penyakit ialah dari makanan kan...bukan senang kene cuci darah ni, sengsara tengok, jadi patutla kita beringat, nak plak keturunan daku ada sakit jantung, darah tinggi mmgla ada chances nk kene penyakit tu, mintak dijauhkanlah...

Berat Idaman : 57kg

Disember 2010 : 62.3kg
January 2011 : 61kg
November 2011 : 60.6kg (setahun tu Cik Senah, mak oihhh jenuh diet hihi)
Disember 2011???? Tungguuuuu!!!! Hihihi

Kalau daku tak update tentang berat terkini,
maksudnya berat ku memang tak turun,
ataupun naik berganda hahahahhaha

Labels: