MPV mana yang sesuai?

 Honda Stream kah?

Lama dah daku and hubby duk pikir nak amik MPV ni, since keluarga kami semakin ramai, Najwa asik berebut dengan Najiha nak duduk dekat aircond...Riuh dan gamat suasana dalam kete tu..Kalau balik kampung family hubbyku tumpang balik bersama, owh mmg la sempit dibuatnya...Kalau dekat ok lagi kan, tapi kalau dah berjam2 memangla sesak nafas dibuatnya huhuhu....


 Perodua Alza kah?

Jadi setelah congak punya congak bolehlah rasanya nak pakai MPV ni...tapi kene berjimat cermat jugakla kan sebab masing2 ada komitmen sendiri, anak2 mmg mbawa rezeki utk kami. Masing2 ada bahagiannya. Sebenarnya ikut kemampuan jugak kan, dengan amik kira perbelanjaan tetap, kenaikan gaji tahun depan Insya Allah, mungkin boleh kot...


 Grand Livina kah?

Tapi nak pilih MPV mana yang sesuai tu masih mjadi persoalannya? Nak besar tp murah, hahaha apala ibu ni.. Abah pikir lain pulak, nak MPV yang ada value kalau dijual semula atau trade in in future nanti... Betul jugak kan sebab Savvy daku ni memang drop second value dia tu...Masih berkira2 lagi ni...Anak2 ikutkan aje, kalau bleh Najwa nak yang macam van tu, ALPHARD??? owwhhh pengsan lapan ploh kali pon belum tentu dapat...hehehhe


Toyota Wish kah??


 Doakan moga ada rezki untuk kami sekeluarga, tapi yang mana satu tu?? belum tau lagik, sebab yang nak bayar hubby lah, daku kan setia dengan my Savvy, so hubby akan trade in kereta lama dia tu...moga2 used car akan amik ngam2 dapat settle loan skrg ni, takmo tambah2 duit hehehe....

Labels: ,