Persiapan Persekolahan Najwa Pula

ni murah , tapi kain dia sedikit biru, daku suke

Hari tu dah citer pasal persekolahan Najiha kan, yang ni citer pasal kakaknya pulak, tahun depan Najwa akan masuk Darjah 1, dup dap dup dap jantung berdebar2...siyes berdebar sebab kali ni akan bersekolah rendah dan sekolah agama. Macamanalah nak naik bas dengan anak2 yang lain kan, sebab yang pasti lebih ramai lagi dari sekolah tadika sebelum ini.


Jenama canggih memang sinonim dgn baju skola

Baju sekolah baru beli 2 pasang, pasti tak cukup sebab at least nak kene ada 4 pasang baju putih utk 2 sesi persekolahan nanti. Baju putih kan cepat kotor, jadi kene berganti2 kalau dah kotor kan. Aritu daku beli barang2 ni dengan anak2 je, hubby keje, jadi weeken ni by hook or by crook kene cari gak kelengkapan lain.


Yang ini pula kain sekolah rendah

Setakat ini yang belum cukup lagi ialah kasut sekolah, baju dan kain sekolah agama, anak tudung...yang lain2 rasanya dah ada. Lagi satu nak ajar Najiha bangun awal gi skola, rasanya takde masalah sebab skrg ni Najiha bangun dalam pukul 6.15 mcm tu, Najwa tu yang liat nak bangun hehehe...ikut perangai sapalah Najwa ni bang hehehe


Senarai buku yang dah dibeli

Daku memang takde pengalaman bab2 beli buku ni, beli je semua, pakai ke tak belakang cerita, tapi takkan lah diorg nk jual buku yang tak digunakan dalam kelas ye dak?


Buku2 latihan, Tudung dan baju sukan


Setakat ni dah spent about RM183 untuk persekolahan Najwa. Moga Najwa dipermudahkan dalam segala urusan ye nak..Belajar rajin2 jadi orang berguna dunia akhirat amiinn...

Labels: ,