Bila jerawat dan ulser datang serentak | Ouchh!!!

 Gambar ehsan dari google

Saje taknak tepek gambar sendiri hehehehhe....Sakit...tang jerawat tu elok tumbuhnya di dahi betul2 atas kening. Satu lagi di dagu betul2 di tepi bibir belah kanan, hehehe detail betul direction dia tu kih kih kih....Orang kata tepi bibir ni jerawat pemanis tapi bagiku jerawat tiada yang manis melainkan sakit bila nak cuci muka tu hehehe...Nak kata 'kawan baik' nak datang tak jugak sebab ikutkan jadual lagi 10 hari huhuu...mungkin pemakanan lah ni, main hentam je makan makanan berminyak dan sebagainya tu...So kat muka dua butir jerawat besar, so sekarang ni cover tepek bedak tebal2 kat situ...Anak2 tegur dan nak pegang jerawat ni, terus ibu dia kata JANGAN!!!! Pandai kan, bebudak kecik pun rasa pelik tetiba tengok muka kita ada jerawat ni...So daku google tadi punca2 jerawat ni..Antaranya ialah....


Punca jerawat


Tang ulser tu pulak, ada seketul tepi gusi ni. Mungkin sebab kurang minum air lah ni. So hari ini target kene banyakkan minum air masak, jangan minum air manis pulak nanti penyakit lain pulak mai hehehhe.... Daku pernah kene ulser mulut sebelum ini. So kalau nak tahu punca ulser mulut boleh refer di sini. Ingatkan bila dah kene ulser mulut ni daku tak lalu makan, tetapi sebaliknya hahahha..Jangan ingat senang nak skip nasi okeh hahahhaha.....So arini mulut kene katup mulut sebab ulser ni bergesel dengan kulit pipi ni kalau bercakap. So Sssshhhhhhhh!!!!!!!!!!

Labels: ,