First time menikmati Tutty Fruity

 
Kakak tu tolong letakkan

Hari Ahad yang lepas, kami ke Rawang sebab abah duk survey spot rim ketenya itu. Nak tunggu orang lelaki memilih memanglah berjanggut sampai ke lutut kan. So daku ajak anak2 pusing sekitar shoplot kat situ. Kebetulan kat situ ada pulak kedai eskrem Tutty Fruity ni. Anak2 memang tak pernah makan eskrem ni, terus merengek2 nak cuba..Terus Cik Senah naik panik hahahha, alamak habislah anak2 ajak masuk kedai ni, berapa pulak caj dia ni karang? Sentap giler hahahhaha


Sib bek tak demand hehehe

Takpela kebetulan ibu dah gaji, sesekali takpelah kan...Hahahha padahal Cik Senah nak mengelakkan berlakunya kejadian hentakan kaki dan pekikan bingit anak2 ni hehehhe..Nak tak nak, masuk jugalah dalam kedai ni...Masuk2 je kami je yang ada dalam kedai ni. Cik Senah mengaku awal2 depan adik tu, akak tak pandai nak isi mende ni, tolong ajar akak boleh? Dia terus capai cup dan berikan pada anak2...Tanya anak2 nak eskrem flavour apa..Diorg pilih coklat, vanilla, honey dew dan raspberry...


Timbang time

Then anak2 pilih letak chocolate rice, laici sahaja, kacang2 dan buah2 diorang memang taknak..SYUKUR hahahhaha....so timbang time!!!! syukur sorang kene RM9.20 ke RM9.50 satu cup..owhhh senang hati Cik Senah hehehehhe...Pastu kami duduk di meja sambil Adam meminta2 eskrem kakaknya. Syukurla diorang boleh berkongsi dan memang daku dah ajar Najwa dan Najiha suap adik2 kalau diorang duk mengecek. 


 
Nyumm bukan main nganga lagi tu hehehe

Tengoklah gelagat Adam, time ni dia batuk so daku sekat2 juga makan eskrem tu, tapi nak rasa biarlah...Geram sangat tengok cara dia sudukan eskrem tu ke mulut. Dah besar anak2 ibu kan hehehhe...Puas hati dapat tunggu abah sambil makan eskrem dalm kedai air cond lagik hehehehe....


 
Sedaplah tu Najwa tu

Anak2 kata sedap sangat rasanya, hmm puas hati ye ibu dah blanje kamu, jadi kamu kene dengar cakap ibu tau hehehhe...balik umah kene baca buku, ngaji dan jangan malas gosok gigi hehehhe...Pas abis makan eskrem ni ngam2 abah pun siap ngan aktiviti nya...terus kami pulang ke rumah pulak...


 
Nak sikit kak ngah

Labels: