Karnival Kerjaya Anjuran Jobs Malaysia di Pulau Pinang

GEORGE TOWN — Orang ramai yang ingin mencari pekerjaan dipelawa mengujungi Karnival Kerjaya 2012 anjuran bersama Jobs Malaysia dengan Institut Latihan Perindustrian Arumugam Pillai (ILPAP) di Nibong Tebal, Sabtu ini.

Penolong Pengarah ILPAP, N. Meialagan berkata, sebanyak 25 syarikat tempatan dijadual menyertai karnival itu dengan menawarkan lebih 900 kekosongan jawatan dalam pelbagai bidang.

"Orang ramai boleh mengahadiri temuduga terbuka mengikut bidang pekerjaan yang sesuai dengan kelulusan mereka,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Meialagan berkata, pengunjung berpeluang mendaftar dengan Jobs Malaysia dan mengikuti program klinik kerjaya yang turut diadakan pada hari itu.

Dalam karnival sehari itu, pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang berminat membuat permohonan masuk ke institusi latihan Jabatan Tenaga Manusia (ILJTM) dan Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) sidang akademik 2012/2013 boleh berbuat demikian melalui aplikasi talian yang disediakan oleh penganjur.

Program itu akan diadakan di ILPAP, Jalan Bukit Panchor di Nibong Tebal bermula pukul 8.30 pagi hingga 4.00 petang.— BERNAMA

Labels: