Rabun tapi taknak pakai spek, Apakah?

Spek hubby ku, ginilah gayanya kot kalau ber"spek"

Daku akui semakin umur meningkat ni, tapi bukan tua ye hahahhaha...semakin hari penglihatan pon turut terjejas, cheh cheh terjejas, ke rabun? hiks hiks...dah lama pon sedar rabun ni, since last year, umur masuk 30an kan memanglah gitu. Tapi malas nak buat spek sebab kan macam leceh nak bukak dan pakai kan, takut tertinggal ke, patah dipijak anak2 ke, pastu pakai tudung awning nanti awning kembang, ehhh???? Apa kes ni? hehehehhe

Daku nak pakai lens, tapi rasa macam sakit pulak nak masukkan dalam mata tu, pastu pandai pulak lens tu menetapkan kedudukannya di tempat asal setiap masa ye, hehehhee....tapi terbayang jugak kalau pakai lens yang kaler2 tu mesti cantik kan? pilih plak kaler PINK!!! Wow!!! hahahha..Berangan....Last year check mata, powernya dalam 75 macam tu.

Tapi kali ni rasa dah tahap maksimum rabunnya, sebab dalam jarak 7-10 meter tu dah tak nampak mana mata dan hidung subjek depan mata ni hehehhe....Hubby pakai spek start dari tahun lepas, kali ini kali ke 3 dia buat spek, yang pertama tu jatuh kat jalan waktu dia berlari2 anak di opisnya sebab hari hujan. Spek tu jatuh kat jalan dan dia pusing nak amik, elok je kete lalu dan langgar spek tu. HANCUR BERDERAI duitnya RM600 hahahha....Pengajarannya pastu en hubby saya ni buat spek dalam RM300-RM400 je kekekekkeke.....

See See See semakin menakutkan daku nak buat spek kan...takpelah sekrang ni cuba untuk tidak memaksa mata nak tengok benda yang jauh2 tu, nanti kalau tak senyum kat sesorang tu, diorang kata daku sombong, kang senyum salah orang pulak hahaha..Apapun nanti dipikir2kan, kalau ikut kata hubby takyah buat lagi, yelah I Follow jela huhuhuu....


Labels: ,