Semakan E-Penyata Gaji Baru SSM 2012

http://www.anm.gov.my/index.php

Bestnya orang2 government dah dapat merasa gaji baru ye. Walaupun daku ni bukan penjawat awam, tapi nak jugak berkongsi cara-cara untuk menyemak gaji uols secara online tau. Yang mana Semakan Slip e-Penyata Gaji Baru SSM 2012 Secara Online kini boleh dibuat mulai 20 april 2012. Kepada mereka yang ingin menyemaknya, anda boleh dapatkan slip gaji anda di .Portal Rasmi Jabatan Akauntan Negara Malaysia


Sebelum membuat semakan, sila ikuti panduan bagaimana semakan untuk dapatkan penyata gaji secara online. 

Cara-cara mendapatkan penyata gaji Online

Cara untuk mendaftar, pengguna dikehendaki melayari laman web ANM (http://www.anm.gov.my). Seterusnya klik pada e-Penyata Gaji dan Laporan. Sila layari pautan dibawah untuk ke penyata gaji online:


e-Penyata Gaji dan Laporan Tahunan
Seterusnya, klik pada “Pertama Kali Mendaftar” dan penuhkan ruangan kosong dengan butiran² yang diperlukan. Bila dah kesemuanya dah lengkap, Klik OK untuk pengesahan. Setelah berjaya, anda bolehlah mengakses sistem e-Penyata Gaji untuk mendapatkan penyata gaji bulanan dan pendapatan tahunan.

No gaji boleh didapati di slip penyata gaji anda yang lama. Untuk makluman, penyata gaji boleh diperolehi menerusi website ANM ini sehari sebelum pembayaran gaji bagi dibuat pada setiap bulan.

Seperti yang sedia maklum, SBPA telah pun dibatalkan manakala Skim Saraan Malaysia (SSM) telah diperkenalkan oleh Perdana Menteri. Ini meliputi kenaikan gaji kakitangan awam mengikut gred.Labels: , ,