Berderau Darah Ibu Semalam

 
My Najwa

Berderau darah ibu semalam, pukul 7 malam macam biasa bas sekolah tu akan turunkan Najwa depan rumah ni (Najwa sekolah sesi petang). Semalam ibu dengar ngauman bunyi bas itu, berhenti dan ibu tunggu jugak Najwa berlari bagi salam masuk rumah tapi suasana senyap je,

Yang kedengaran hanyalah suara pakcik bas menjerit bertanyakan sesuatu. terus darah ibu berderau rasa macam naik sampai ke kepala. Rasa nak gugur jantung ibu bila terus terlintas di pikiran Najwa takde dalam bas tu. Najwa tertinggal bas ke?

Terus capai tudung, meluru keluar, terus ibu jerit "Najwa"!! Ye ibu, Najwa ada depan pagar ni..(Di sebalik kereta ibu yang parking di porch tu)

Allahuakbar!!! Lega-seleganya hati ibu bila mendengar suara Najwa menyahut panggilan ibu,

Ibu : Najwa, Kenapa Ayah Le marah2 tu?
Najwa: Bukan marah, Ayah Le tanya mana Azmir, sebab dia takde dalam bas, kakak dia je ada.
Ibu : Ya Allah, macamana boleh tertinggal pulak si Azmir tu?
Najwa : Entah...(berlalu depanku sambil tanggal kain dan baju sekolah) ;)

Daku doakan moga Azmir selamat sampai rumah, tak tanya lagi apa kisah si Azmir seterusnya...

P/S : Ish mintak dijauhkanlah dari berlaku perkara sebegini, daku ada tinggalkan no handphoneku di beg Najwa, in case ada emergency macam ini kan, moga Allah sentiasa bersama anak-anak kita...


Labels: