Mee Kicap Tamin, Jalan Dato Onn Ipoh




Bangun pagi, gosok gigi, cuci muka dan mandi. Pakai baju, naik kereta terus cariiiiii mee kicap!! Hihihi pepagi lagi dah ingtkan hubby, mesti cari mee kicap tau! Kalau dah sampai Ipoh, alang2 tu mestilah kene singgah kan. Pusing punya pusing jumpe jugak Kedai Tamin, Jalan Dato Onn, Ipoh. Tempatnya terletak di deretan shoplot lama dan punya sentimental value tersendiri, di pusat bandar berdekatan Super Kinta, Ipoh. Dalam 15 minute je dari rumah sewa hubby.




Tengoklah budak2 ni, bajet ngantukla tu sebab kene kejut pepagi hihi. Korang kene dengar cakap ibu tau, kalau tak sentap ibu nanti ;).





Inilah dia mee kicap tu, sedap! Eh semua pon sedap ek, tak pernah kalau daku citer pasal makan and komen tak sedap hihi. Mee ini direbus dan ada kuah kicap di dalamnya tu, di makan dengan sup, emm rasanya tak masin atau tak pedas, just nice!! Emm tak sia2 duk mencari mee ni, memang recommended!


Inilah rupa tuan belog yang happy sebab kehendaknya diturutkan. Saya tak minta banyak bang, dapat makan mee pon jadikla hihihi. Tq en hubby!! Pasni kita belanja abah pulak ye. So pasni nak cari makan apa pulak ye?? Kita tungguuuu!!!

Labels: ,